Montgat

Comencem 2021 ple de reptes i orgullosos de la feina feta al 2020

  • Andy Absil, Alcalde de Montgat
  • Actualitzat:
  • Creat:

El 2020 requeria una feina soterrada però necessària de la que ens sentim orgullosos. Comencem 2021 amb molts reptes pendents d'assolir.

 Acaba de complir-se un any de la moció de censura recolzada per 9 regidors i regidores que va esdevenir en la formació de l’actual equip de govern a Montgat, del que el Grup Socialista en forma part i a qui tinc l’orgull i el plaer de liderar.

  Al ple municipal del 18 de Desembre de 2019 varem manifestar les motivacions que ens duien a fer la moció de censura i formar el nou govern; avui vull explicar-te què hem fet durant aquest any.

  Permete'm en primer lloc un recordatori sincer per a totes les persones que ens han deixat durant aquest any per culpa d’aquesta maleïda pandèmia. Tots els que hem perdut persones properes i també els que han patit aquesta malaltia acabarem amb una ferida dins nostre, però ens queda mirar al futur i tirar endavant sense oblidar el passat.

  El següent és un missatge de reconeixement als treballadors/es municipals per la seva tasca i el seu compromís durant aquest any, especialment durant els moments més durs de la pandèmia.

  En nom del grup socialista i del conjunt de forces polítiques del consistori, gràcies als membres de la Policia Local, Serveis Socials, OAC i al conjunt d’empleats/es municipals, i gràcies també a tots els voluntaris/es i a les diferents organitzacions que vetllen per tots/es nosaltres, com el personal sanitari del CAP del nostre municipi.

  2020 ens ha descobert un equip de govern cohesionat amb visió municipalista i transversal, on tots els regidors que en formem part actuem en benefici del municipi, deixant els temes supramunicipals a banda.

  També ens ha servit, sense cap sorpresa, per constatar la implicació de les treballadores i treballadors municipals. Ells han estat la peça clau per posar en ordre un ajuntament amb moltíssimes mancances en recursos humans i amb una quantitat de contractes vençuts o en pròrroga forçosa, indignes d’un municipi metropolità.

 La realitat és que varem arribar al govern amb uns pressupostos prorrogats des de l’any 2017, sense el tancament comptable de 2018, amb obligacions pendents de reconèixer amb l’Àrea Metropolitana de quasi 1 milió d'euros, amb prèstecs innecessaris que generaven importants despeses financeres, amb una llarga llista de contractes vençuts o inexistents i amb una plantilla tensionada i un clima laboral negatiu.

  En definitiva, els ciments del nostre ajuntament no eren ferms. Així, 2020 requeria una feina soterrada però necessària de la que ens sentim orgullosos i que podreu revisar a les pàgines centrals d’aquesta publicació.

  Ara comencem 2021 amb molts reptes pendents per assolir. Molta feina interna que requereix en primer lloc l'ampliació de plantilla necessaria que ens ajudi a posar les contractacions al dia, engegar projectes innovadors que millorin la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, modificar les ordenances de convivència ciutadana, donar un pas endavant en quant a transparència i comunicació... i un llarg etcètera.

  2021 serà també un any de bolcar-nos en els nostres barris. Necessitem actuacions visibles per gaudir-les, actuacions socials, urbanístiques i mediambientals lligades als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits a l'Agenda 2030 de l’Organització de Nacions Unides.

  El soroll i l’acritud no entren en els nostres plans per a 2021, sí entren, en canvi, el treball dur i l’eficiència. Seguirem treballant colze a colze amb l'actual equip de govern, empleats municipals i amb i per a la ciutadania.

  En nom de la familia socialista, espero que hagis passat unes bones festes i et desitjo un feliç 2021.

Andy Absil

Alcalde de Montgat